Kratka predstavitev Ekošanka

Ekošank je ime za vozilo, ki ima pogon na človeško silo in kot že ime pove, tudi šank. Ima 10 pedalov, kateri so lahko gnani individualno. Iz pedalov je prenos na dve glavni gredi, te pa prek multiplikatorja na menjalnik zadaj. Ekošank ima tudi osvetljen šank in pozicijske luči s smerniki, po tanovem pa tudi kar močne LED reflektorje za razsvetljitev vozišča.

Vozilo je bilo narejeno za maturantsko parado 2007, saj smo tisto leto opravili maturo. Ideja je bila naša, glavni izvajalec, svetovalec in konstruktor pa je bil g. Tone Šinkovec. Mi pa smo naredili vse kar je lesenega, pa tudi vse kar se osvetlitve in elektrike na splošno tiče.

Kratka predstavitev v obliki slideshowa je tukaj na desni. Več opisa pa je tu spodaj, kjer sproti objavljam vse posodobitve in dogodke v vezi z Ekošankom. Na kratko je tudi opisana zgodovina Ekošanka.

Želim vam prijeten ogled, pa ne se ustrašit kaj pokomentirat.

sreda, 3. december 2008

Pokrit Ekošank, slike

Tako, tu so obljubljene slike pokritega ekošanka z novim platnom za streho.
Lahko se tudi prebere kdo ga je sponzoriral. Moram povedati, da smo zelo zadovolni s platnom, bil je narejen bolj kot ne po naročilu, in vse naše pripombe so upoštevali.


Tako se čudovito prilega, pa tudi dovolj je mest, preko katerih je platno fiksirano na ogrodje strehe.




Slikano je z mobitelom, ko bo vreme kaj lepše, in ko bo Ekošank spet zunaj, pa sledi še en pravi fotosešn. Do takrat pa naj bo dovolj slik v galeriji.