Kratka predstavitev Ekošanka

Ekošank je ime za vozilo, ki ima pogon na človeško silo in kot že ime pove, tudi šank. Ima 10 pedalov, kateri so lahko gnani individualno. Iz pedalov je prenos na dve glavni gredi, te pa prek multiplikatorja na menjalnik zadaj. Ekošank ima tudi osvetljen šank in pozicijske luči s smerniki, po tanovem pa tudi kar močne LED reflektorje za razsvetljitev vozišča.

Vozilo je bilo narejeno za maturantsko parado 2007, saj smo tisto leto opravili maturo. Ideja je bila naša, glavni izvajalec, svetovalec in konstruktor pa je bil g. Tone Šinkovec. Mi pa smo naredili vse kar je lesenega, pa tudi vse kar se osvetlitve in elektrike na splošno tiče.

Kratka predstavitev v obliki slideshowa je tukaj na desni. Več opisa pa je tu spodaj, kjer sproti objavljam vse posodobitve in dogodke v vezi z Ekošankom. Na kratko je tudi opisana zgodovina Ekošanka.

Želim vam prijeten ogled, pa ne se ustrašit kaj pokomentirat.

četrtek, 26. februar 2009

Pust v Cerknici 21.&22.2. - poročilo

Letošnjega pusta smo šli z Ekošankom na notransk mal pogledat.

Štartali smo okoli 17.00. Pred tem pa je bilo potrebno na ekošanku narediti še zadnje popravke, ki sva jih opravlila midva s Janezom.
No pomagal je tudi moj brat.
In potem smo krenili na pot. Nastalo je tudi nekaj videoposnetkov. V višnjegorca, in čez tunel v malencah. Na posnetkih se tudi lepo vidi kako delujejo smerniki.

Ekošank se pelje na zahod. =)
Ne smemo pozabiti dokaza, da je Masle delal, to nam je striktno zabičal. No torej tu je slika kako je pritrjeval streho na Ekošanku. Kar dobro delo.



No pol ure kasneje je se je že držal za svojo priljubljeno pijačo. =P Bil je tudi malce srajmežliv.
Že v soboto je bilo veselo.

Pa še ena skupinska, gasilske pa žal nismo naredili, noben ni razmišljal tako trezno.

Po daljšem aperativu smo se odpravili v telovadnico, kjer je bil žur do jutranjih ur, zjutraj pa takole: Masle s svojim nočnim plenom.


Pa še zajtrk. Ostal je bolj ali manj nedotaknjen, nobenemu ni preveč dišal, pa ne zato ker nebi bil dober.

No po pripravah na parado pa smo se odpravili na štartno pozicijo. Mi smo imeli št. 26.
Okoli našega šanka je bilo vedno polno ljudi.
In štart parade.

Takoj je bilo potrebno diagnosticirati težavo, namreč iz pipe pivo ni teklo. Težava jebila zelo kompleksna, po urah matematike smo dognali da je sod zvrgel, se pravi, da je zmanjkalo goriva. Na srečo smo imeli dosti rezerve s podobno kalorično vrednostjo. =)
Lačni nismo bili, žejni pa tudi ne.

No tukaj je muskonter še kar dobro izgledal, pozneje je izgledal slabše, je pa zato toliko boljše špilal. =) Dokaz.

Brez vragolij Janez ne bi bil Janez.

Primož pa je potreboval kar nekaj enekcij arcnij, saj ga je nekaj slabilo. Glavna medicinka je bila kar kelnarca Mateja, ki mu je dala 50ml arcnij.
Enekcija pa je izgledala takole:

In po paradi: ZMAGA! =) To še najbolje pove spodnja slika.
Zaradi manjše okvare, ki je mimogrede že odpravljena, smo ekošank povlekli do Kranjčevij, kjer smo ga pospravili in za silo oprali. Ko smo ga naložili, smo še sneli streho in tudi platno s strehe, saj bi se lahko med vožnjo poškodovalo. In potem smo štartali domov, v nedeljo popoldan.

Zavili smo proti dolenjski in se srečno pripeljali domov. Vmes smo šli še na zasluženo pico.

Toliko zaenkrat, mogoče dodam še kaj slik, ko jih dobim. Komentirate lahko tukaj, vse slike (čez 300) pa so tukaj.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

bolj kot ne si se kar nagaral ko si tole pisal. mi je pa tale povzetek zelo všeč