Kratka predstavitev Ekošanka

Ekošank je ime za vozilo, ki ima pogon na človeško silo in kot že ime pove, tudi šank. Ima 10 pedalov, kateri so lahko gnani individualno. Iz pedalov je prenos na dve glavni gredi, te pa prek multiplikatorja na menjalnik zadaj. Ekošank ima tudi osvetljen šank in pozicijske luči s smerniki, po tanovem pa tudi kar močne LED reflektorje za razsvetljitev vozišča.

Vozilo je bilo narejeno za maturantsko parado 2007, saj smo tisto leto opravili maturo. Ideja je bila naša, glavni izvajalec, svetovalec in konstruktor pa je bil g. Tone Šinkovec. Mi pa smo naredili vse kar je lesenega, pa tudi vse kar se osvetlitve in elektrike na splošno tiče.

Kratka predstavitev v obliki slideshowa je tukaj na desni. Več opisa pa je tu spodaj, kjer sproti objavljam vse posodobitve in dogodke v vezi z Ekošankom. Na kratko je tudi opisana zgodovina Ekošanka.

Želim vam prijeten ogled, pa ne se ustrašit kaj pokomentirat.

sobota, 6. september 2008

Slike armature in šanka

Obljubljene slike armature in razsvetlitve šanka.
Danes sem iz beta verzije armature naredil pravo. Od prvotne je doživela kar nekaj sprememb.
Najprej je bila mišljena na obeh straneh volana, sedaj sem to skrčil na eno stran, tako da je na drugi strani prostor za morebiten avtoradio in še nekaj planiranih vezij, do takrat pa bo tam polička za diskmena. =)

Beta verzije armature je bila narejena na koščku laminata, z namenom da se poišče morebitne napake in slabosti postavive. To se je izkazalo za pametno stvar, saj se je spremenilo kar nekaj stvari, na prvi pogled niti ne tako opaznih.



Zaenkrat pa armatura izgleda takole. Laminat zamenjal z mahagonijem. =)
Manjkata še dve stikali (ju imam) in tri matice (za ta dva stikala in zamenjavo za desno (prevelika)).


Pod armaturo je pa špagetarija. =) Pa niti ni tako neurejeno, poznavalci bodo takoj vedeli za kaj se gre. Spodaj sta tudi dva vezja, eno za utripalke, drugo za regulacijo osvetljitve šanka.


Toliko zaenkrat. =) Se bom enkrat potrudil pa naredil ano fotosešn celga ekošanka.

Skoraj pozabil, še slika prožganih ledic nad šankom. Več slik armature in osvetlitve šanka pa v albumu!

1 komentar:

bkranjc pravi ...

Tele lučke zgledajo kar uredu, mogoče že mau spominja na kašno vesoljsko ladjo.