Kratka predstavitev Ekošanka

Ekošank je ime za vozilo, ki ima pogon na človeško silo in kot že ime pove, tudi šank. Ima 10 pedalov, kateri so lahko gnani individualno. Iz pedalov je prenos na dve glavni gredi, te pa prek multiplikatorja na menjalnik zadaj. Ekošank ima tudi osvetljen šank in pozicijske luči s smerniki, po tanovem pa tudi kar močne LED reflektorje za razsvetljitev vozišča.

Vozilo je bilo narejeno za maturantsko parado 2007, saj smo tisto leto opravili maturo. Ideja je bila naša, glavni izvajalec, svetovalec in konstruktor pa je bil g. Tone Šinkovec. Mi pa smo naredili vse kar je lesenega, pa tudi vse kar se osvetlitve in elektrike na splošno tiče.

Kratka predstavitev v obliki slideshowa je tukaj na desni. Več opisa pa je tu spodaj, kjer sproti objavljam vse posodobitve in dogodke v vezi z Ekošankom. Na kratko je tudi opisana zgodovina Ekošanka.

Želim vam prijeten ogled, pa ne se ustrašit kaj pokomentirat.

ponedeljek, 27. oktober 2008

Fešta, petek 24.10.2008

V petek sem praznoval okroglih 20 let, in za tako obletnico smo kakopak proslavili s slavnostnim vožnjam z Ekošankom, tokrat po Ivančni Gorici.

Priprave na vožnjo.

Ekošank smo prepeljali v petek dopoldne iz Bojanjega Vrha v Ivančno Gorico, konkretneje k masletu. Tam je počakal do večera, ko smo nanj zmontirali še pipo za pivo in spredaj sod napolnili z opojnimi substancami. =) Za hlajenje ja kakopak poskrbela voda, ki je bila nalita v sod.
Naredili smo kar nekaj kilometrov, saj se je naša pot začela pri Masletu, nadljevala do Ovna, potem do šipce in od tam do šiptarja. Ko smo se okrepčali pa smo naredili en krog čez krožnega, da smo malo napravili lušt in se odpravili do fortuncaN°1 Tam je padla runda ali dve (resnici na ljubo, nihče ni štel), od tam pa nazaj v Ivančno, direktno pred Flirta. Tam je spet padlo nekaj rund, za lušt smo naredili še en krog čez krožnega, in spet ustavli pred Flirtom. Od tam pa smo šli še do Fedra, kjer smo kakopak spet naredili krog čez krožnega in spet je padlo nekaj rund. No od tam pa smo Ekošank samo še prepeljali do Ovna, kjer smo ga parkirali čez noč, kajti v soboto je moral iti spet naprej, ker ga je čakala naslednja fešta, in sicer dvojna 50ka mojih stricev.

Prva večja postaja: Fortuna N°1, kjer nas je kelnarca pogostila kar na šanku.
Pred Flirtom; fotograf ni razmišljal trezno in se je malo tresel. =P
Še ena, ta malo manj stresna. =P

Kot zelo dobra ideja se je izkazala osvetlitev šanka, saj v temni noči ne bi bilo tako zanimivo, pa tudi manj opazni bi bili. Imeli smo rotacijsko, pa tudi Masleta, ki je bil oblečen v odsevni jopič. =)

Še ena izpred fedra, naše bolj ali manj zadnje postaje. Potem je fotografu 'zmankal filma'. Poleg tega je na fotografiji tudi šefica, ki je bila navdušena nad Ekošankom. =)


Vožnja je minila brez zapletov, bilo pa je kar nekaj voznikov, ki so nas pozdravljali, ali pa zelo začudeno gledali, češ kaj je to za ena zadevšna. =) Organov pregona nismo srečali. =)

Pijače v sodu ni zmanjkalo, smo imeli 'dobre zaloge'. =)


Zanimiva je bila tudi premestiev Ekošanka od Bojanjega Vrha do Ivančne. To je bil tudi prvi pravi test vlečnega droga, ki se je izkazal za zelo uporabnega, saj smo si tako prihranili mnogo tegob in nevšečnosti, predvsem pri zaviranju in speljevanju vlečnega vozila. Je pa tudi zelo zanimiva izkušnja šofirat vlečen šank. =)

Ko dobim slike jih bom objavil, če pa dobim še slike od sobote, pa bom napisal še eno poročilo. =)
Komentirajte, še posebno vabljeni tisti ki ste Ekošank videli ali se z njim peljali. =P

Ni komentarjev: