Kratka predstavitev Ekošanka

Ekošank je ime za vozilo, ki ima pogon na človeško silo in kot že ime pove, tudi šank. Ima 10 pedalov, kateri so lahko gnani individualno. Iz pedalov je prenos na dve glavni gredi, te pa prek multiplikatorja na menjalnik zadaj. Ekošank ima tudi osvetljen šank in pozicijske luči s smerniki, po tanovem pa tudi kar močne LED reflektorje za razsvetljitev vozišča.

Vozilo je bilo narejeno za maturantsko parado 2007, saj smo tisto leto opravili maturo. Ideja je bila naša, glavni izvajalec, svetovalec in konstruktor pa je bil g. Tone Šinkovec. Mi pa smo naredili vse kar je lesenega, pa tudi vse kar se osvetlitve in elektrike na splošno tiče.

Kratka predstavitev v obliki slideshowa je tukaj na desni. Več opisa pa je tu spodaj, kjer sproti objavljam vse posodobitve in dogodke v vezi z Ekošankom. Na kratko je tudi opisana zgodovina Ekošanka.

Želim vam prijeten ogled, pa ne se ustrašit kaj pokomentirat.

petek, 29. maj 2009

Maturantska parada 2009

15. maja smo bili ponovno na maturantski paradi. Maturantje so bili dijaki texasa.
Bili smo malce zamujeni, vendar to ni bil problem.
Izkrcali smo se za Gospodarskim razstaviščem in od tam šli do Kongresnega trga.
No tu pa so se začeli problemi in to samo z enim policajem. Ker nas ni na noben način hotel spustiti nazaj do gospodarca po cesti, smo se morali zasidrati na pločniku za parlamentom in počakati na prevoz. Tako smo Ekošank zapeljali na gasilsko brigado. Gasilce smo peljali nekaj krogov okoli gasilskega doma in bili so navdušeni.

Prevoz

parada

mamca nam je hotla popiti vse zaloge
firbci
na brigadi
Link na facebook in link do albuma.

Ni komentarjev: