Kratka predstavitev Ekošanka

Ekošank je ime za vozilo, ki ima pogon na človeško silo in kot že ime pove, tudi šank. Ima 10 pedalov, kateri so lahko gnani individualno. Iz pedalov je prenos na dve glavni gredi, te pa prek multiplikatorja na menjalnik zadaj. Ekošank ima tudi osvetljen šank in pozicijske luči s smerniki, po tanovem pa tudi kar močne LED reflektorje za razsvetljitev vozišča.

Vozilo je bilo narejeno za maturantsko parado 2007, saj smo tisto leto opravili maturo. Ideja je bila naša, glavni izvajalec, svetovalec in konstruktor pa je bil g. Tone Šinkovec. Mi pa smo naredili vse kar je lesenega, pa tudi vse kar se osvetlitve in elektrike na splošno tiče.

Kratka predstavitev v obliki slideshowa je tukaj na desni. Več opisa pa je tu spodaj, kjer sproti objavljam vse posodobitve in dogodke v vezi z Ekošankom. Na kratko je tudi opisana zgodovina Ekošanka.

Želim vam prijeten ogled, pa ne se ustrašit kaj pokomentirat.

torek, 30. september 2008

Varnost in elektrifikacija

No zadnji teden sem se poglabljal v zavarovanje imetja ekošanka, elektrifikacijo in malo šminkanja.

Čeprav nekateri ne odobravajo tega, sem naredil varovanje kriglov in ostalih premičnin na ekošanku. Sicer je način dokaj primitiven, vendar preprečuje hitro odtujitev stvari. Poleg tega pa ne ovira pivcev in potnikov na Ekošanku.

Montiral sem tudi kljukce, na katere se obesi krigle, ko niso v uporabi ali med transportom. kljukc je 14, tako da mislim da jih je dovolj za vse stalne potnike na Ekošanku, je pa še prostora, če se bo izkazalo da jih je premalo.

Zamenjani sta tudi vezici, ki sta do sedaj držali nosilec od osvetljitve na sredini. Sedaj je tudi to lično narejeno.


V zadnjih dneh sem tudi moniral armaturo in akumulator, ki je tudi zavarovan proti kraji in je na dokaj nedostopnem mestu. Kable sem imel že napeljane, tako da sem samo vse še pravilno spojil in zadeva deluje.

Takole izgleda razstavljen nosilec za akumulator.
Montiran akumulator
Takole pa izgleda armatura na mestu.


Sedaj čakam še ledice za smernike in pozicijo, ki jih nekako pričakujem drug teden. Ko bo še to zmontirano pa sledi od elektrike, v bistvu samo še led osvetlitev vozišča, ki bo nadomestila zdajšnjo, zelo požrešno halogenko.

Pa še ena umetniška. =)
Še več slik in detajlov pa v albumu.
Vabljeni k komentiranju, mnenja so vedno dobrodošla.

Ni komentarjev: